چهارشنبه 28 آذر 1397   08:53:14

برگزاري همايش دانشجو سمبل آرمانگرايي با حضور دكتر علي مطهري

همايش «دانشجو، سمبل آرمانگرايي» در تالار شيخ مفيد دانشگاه قم به همت تشكل اسلامي نسل نو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دكتر علي مطهري نايب رييس مجلس شوراي اسلامي ضمن تبريك پيشاپيش روز دانشجو و بزرگداشت ياد شهيدان دانشجو در زمان انقلاب اظهار داشت: دانشجو سمبل آرامانگرايي است كه خود شامل دو بخش است، بخش اول دانشجو و بخش دوم بحث آرمانگرايي است كه لازم است اين بخش ها قبل از انقلاب و بعداز انقلاب مورد بحث قرار گيرند.

نياز به جنبش دانشجويي آنجا روشن تر مي‌شود كه دستگاه حكومت يا دولت شروع به فاسد شدن مي كند، اما اين سخن كه بر سر زبان ها افتاده كه بعد از انقلاب نيازي به جنبش دانشجويي نيست، كاملاً غلط است، چرا كه جامعه دانشجويي ديدبان انتقاد كل جامعه‌ي جمهوري اسلامي است.

مطهري خاطرنشان كرد: نقد در واقع مرز بين تملق و چاپلوسي از يك طرف و تخريب و لجن‌مال كردن از سوي ديگر است. در گذشته بيشتر تملق و چاپلوسي مطرح بود و امروزه متاسفانه تخريب رايج شده است در حالي كه نقد درست آن است كه ما نقاط مثبت و سازنده يك نظريه را بگيريم و نقاط منفي آن را دفع كرده و منصفانه قضاوت كنيم.

وي با اشاره به اينكه يكي از شرايط نقد كردن، تسلط بر موضوع است، تاكيد كرد: هركسي نمي‌تواند و حق ندارد هر نوع موضوع و نظريه را نقد كند، بلكه بايد علاوه بر تسلط و تخصص بر يك امر، نيت خير داشته و همچنين منصف باشد.

نماينده مردم تهران در مجلس گفت: يك دانشجو از آنجا كه جوان تحصيلكرده جامعه است، مي‌توان گفت از آگاهي و علم نسبتاً خوبي برخوردار است اما از طرفي بايد توجه داشت كه دانشجو در سن جواني به سر مي‌برد و اين دوره، دوران غلبه احساس، خشم و شهوت است و به طور كلي احساسات بر عقل غلبه دارد؛ بنابراين بايد مراقبت كند زماني كه از مسأله‌اي آگاهي ندارد، پس از تحقيق راجع به آن موضوع، درباره‌اش اظهار نظر كند.

مطهري در ادامه اظهار كرد: اگر مي‌گوييم آرمان انقلاب اسلامي و به‌طوركلي آرمان كشور ما، استقلال، آزادي، عدالت‌خواهي و ... است، بايد از معنا و مقصود چنين كلماتي آگاهي كامل داشته باشيم، نه اينكه آن معنايي را كه از چنين تعابيري در ذهن ما وجود دارد براي اين آرمان‌ها استفاده كنيم.

مطهري با تاكيد بر اينكه جنبش دانشجويي بايد شرايط نقد را در خود ايجاد كند، بيان كرد: نقاط قوت دانشجو اين است كه هنوز جوان است و بر فطرت الهي خود باقي است، فطرت عدالت خواهي، حق طلبي و مبارزه با ظلم در او وجود دارد و از هوش نسبي برخوردار است.

وي به نقاط ضعف دانشجو اشاره و اضافه كرد: چون دانشجو در دوره جواني قرار دارد، ممكن است احساسات او بر عقلش غلبه كند و اگر تربيت درستي نداشته باشد، ممكن است گروه هاي سياسي او را ابزار دست براي اهداف خود قرار دهند.

وي با بيان اينكه علم ناقص نقطه ضعف ديگري است كه ممكن است دانشجو با آن درگير باشد، افزود: در جامعه افرادي داريم كه صاحبنظر و اهل تفكر هستند و از طرفي هم عده اي عوام هستند كه قدرت تشخيص ندارند و در مسائل مختلف به افراد آگاه مراجعه مي كنند.

مطهري ادامه داد: ولي دانشجو نه صاحبنظر است و نه جزو توده عوام، لذا گاهي فكر مي كند مسائلي را مي داند اما نمي داند كه نمي داند و بايد مراقبت كند در جايي كه مساله اي را نمي داند به متخصص مراجعه كند.

وي با بيان اينكه بايد آرمان را بشناسيم، گفت: آرمان هاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اخلاقي را بشناسيم، در دوره انقلاب هم رهبران انقلاب تاكيد داشتند كه هدف ها و آرمان ها را در قالب مفاهيم اسلامي مطرح كنيم.

وي با اشاره به اينكه سطحي شدن يكي از آفت هاي دانشگاه ها شده است، گفت: امروز دانشجويان حوصله شنيدن مباحث جدي را ندارند، در حالي كه حتي قبل از انقلاب در دانشگاه ها جلسه هايي بيش از يك ساعت بود، افرادي مطالب جدي علمي و فلسفي مطرح مي كردند و دانشجويان گوش مي كردند.

نماينده تهران در مجلس با اشاره به اينكه استقلال فرهنگي از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: پايه استعمار سياسي و اقتصادي، استعمار فرهنگي است، ابتدا فكر انسان را به سمت خود جلب مي كنند و فرهنگ بيگانه را مقابل او زيبا جلوه مي كنند و از اين طريق استعمار سياسي و اقتصادي را هم اجرايي مي كنند.

وي با اشاره به اينكه اف اي تي اف به نفع كشور است، بيان كرد: قانون مبارزه با پولشويي و تامين مالي تروريسم قانون مالي است و از سال ۸۶ لايحه آن به مجلس آمد و ربطي هم به اف اي تي اف ندارد.

مطهري افزود: قانون الحاق به كنوانسيون مبارزه با فسادهاي سازماندهي شده نيز در مجلس تصويب شده و فكر مي كنم الان در مجمع تشخيص مصلحت است.

وي اضافه كرد: سي اف تي قانون الحاق به كنوانسيون مبارزه با تامين مالي تروريسم است كه به نفع كشور مي باشد، اين الحاق مختص به ايران نيست؛ مساله جهاني است.

دكتر مطهري بيان كرد: همه كشورهايي كه سي اف تي را امضا كرده اند مي گويند اينطور نيست كه اين قانون دست و پاي ما را ببندد؛ اگر ايران ملحق نشود نمي تواند با بانك هاي خارجي همكاري كند؛ نگراني ها در اين زمينه بيجاست.

وي تاكيد كرد: اين كه فكر كنيم ديوار به دور خودمان بكشيم و از همه مجامع بين المللي خارج شويم، فكر درستي نيست؛ اگر اينطور باشد بايد از سازمان ملل هم خارج شويم.