سه‌شنبه 4 ارديبهشت 1397   15:33:35

جمع آوري ۴۰ هزار نسخه خطي عكسي در مركز اسناد و نسخ خطي دانشگاه

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه قم گفت: تا كنون حدود 40 هزار نسخه خطي عكسي در بخش نسخ خطي دانشگاه از مراكز مختلف سراسر كشور  جمع اوري شده است و اميدواريم طي ماههاي اينده اين تعداد به دو برابر افزايش يابد.

حجت الاسلام و المسلمين دكتر فراهاني با اشاره به اهميت تهيه ميراث مكتوب و مخطوطات گفت: از جمله با ارزشترين منابع ميراث مكتوب تمدن ايراني و اسلامي، نسخه هاي خطي و دست نوشته ها به عنوان حلقه اتصال گذشته و آينده و ميراث گرانقدر فرهنگ و تمدن اسلامي هستند و به عنوان ميراث مكتوب فرهنگي گذشتگان، حاوي اطلاعات وسيعي در حوزه هاي مختلف علوم بوده و ارزش فوق العاده¬اي در بررسي روند تاريخ علم، فرهنگ، و تمدن در ايران و اسلام دارند.

وي افزود: شهر قم بخاطر بهره‌مندي از بركات كريمه اهل بيت(س) و استفاده كردن از ذخاير ارزشمند مراكز حوزوي و انديشمندان علوم اسلامي هميشه پيشرو در فعاليت‌هاي علمي و در كانون توجه انديشمندان و محققان بوده است.

در زمينه نسخ خطي هم شايد بتوان قم را به خاطر گنيجينه ارزشمند موجود در كتابخانه‌هاي آن يكي از بزرگترين مراكز فعال در نسخ خطي ناميد.

حجت الاسلام و المسلمين دكتر فراهاني ادامه داد: حوزه پژوهش دانشگاه قم نيز سعي ميكند در فضاي علمي و معنوي حاكم بر اين شهر همواره خود را با آخرين تحولات علمي همگام سازد.

وي در پايان با اشاره به تهيه ۴۰ هزار نسخه خطي عكسي گفت:  اين تعداد منبع با موضوعات فقه، تفسير، تاريخ، ادبيات، فلسفه و ... از مراكز مختلف و معتبر تهيه شده است.